Klubbnyheter

Nyhetsbrev #2 sommaren 2024

Innehåller bland annat information om klubbmästerskapet,
nattsimningen och höstens simkurser.

Missa inte det!


SAVE THE DATE

KLUBBMÄSTERSKAP
söndagen den 25 augusti 2024

HALMSTAD SWIMRUN SÖTT&SALT
lördagen den 7 september 2024

NATTSIMNING
måndagen den 9 september 2024 kl 20.15

MEDLEMSKVÄLL HÖST
MED FOKUS PÅ FÖRENINGSUTVECKLING OCH VERKSAMHETSPLAN 2025
fredagen den 15 november 2024

ÅRSMÖTE
söndagen den 9 februari 2025


KLUBBMÄSTERSKAP 2024

Söndagen den 25 augusti kl 10.00 hälsas alla medlemmar välkomna till årets klubbmästerskap!  Anmälan sker på plats i Norre Katts Park.

Tävlingsdetaljer sprint:
● Distans: Sprinttriathlon 400m simning/20km cykling /5km löpning
● Klasser: Damklass och Herrklass (Alla medlemmar är välkomna att delta i sin respektive klass)

Tävlingsdetaljer familjelag/supersprint:
● Distans: Supersprint 150m simning/2.8km cykling /500m löpning
● Klasser: Öppen Klass

Efter tävlingen är det ett fantastiskt tillfälle att umgås och träffa klubbkamrater, äta en pizza eller kanske en bit sushi tillsammans. Detta ger oss en chans att umgås, dela våra erfarenheter från tävlingen eller bara ha en trevlig stund tillsammans. Välkomna!


HALMSTAD SWIMRUN SÖTT&SALT

TACK till alla medlemmar som ställer upp och  hjälper till när Halmstad Triathlon & Multisport arrangerar den 5e upplagan av Halmstad Swimrun Sött&Salt lördagen den 7 september! Ni får en fantastisk möjlighet att uppleva Sött&Salt på nära håll och heja på alla deltagare. Har du missat att anmäla dig gör du det på länken nedan. All hjälp är välkommen oavsett om du kan ställa upp som funktionär under hela tävlingen eller hjälpa till en kort stund innan, under eller efter tävlingen.

//Tävlingsgruppen för Sött&Salt  

NATTSIMNING

Häng med på en spännande upplevelse i mörkret med ett pärlband av lysande bojar i Nissan, likt ett kvällsglittrande neoprenparty! En upplevelse som du inte vill missa! Boka redan nu in den 9 september för nattsimning!

 

Anmäl dig via länken nedan eller med ett mail till info@htm.nu senast den 6 september. Skriv ”NATTSIMNING” i ämnesraden.

 

Samling: På bryggan nedanför Torntorget kl 20.15

 

Efter genomgång av säkerhet och närvarocheck hoppar vi i vattnet. Simsträckans längd anpassas efter förutsättningarna. Efter simningen bjuder vi på bulle och varm dryck.

 

Förkunskaper: att du är bekväm med att simma i öppet vatten.

 

Ta med:

  • Våtdräkt (obligatoriskt)

  • En boj/safeswimmer (obligatoriskt)

  • Visselpipa

  • En lampa att lägga i safeswimmern, t ex en cykellampa eller ficklampa (obligatorisk)

 

Deltagande sker helt på egen risk.

HÖSTENS SIMKURSER

Simkurs 1: Komma igång 5 veckor

Måndagar 20.00-21.30

Instruktör: Pedda

v.38, v.39, v.40, v.41, v.42

En kurs för att komma igång med ditt crawlande igen, eller för dig som är en ny crawlare. Oavsett nivå kommer kursen att passa dig utmärkt. Vår fantastiska tränare Pedda kommer att vara din guide och coacha dig genom dessa fem måndagskvällar, där ni tillsammans utgör en gemensam grupp.

Genom att träna tillsammans kommer din simning att stärkas samtidigt som du får möjlighet att lära känna fler klubbkompisar som delar ditt intresse.

 

Simkurs 2: Ta nästa steg i din simning 5 veckor

Måndagar 20.00-21.30

Instruktör: Alexander

v.45, v.46, v.47, v.48, v.49

Denna kurs är utformad för mer erfarna simmare som kan simma minst 500 meter crawl utan avbrott. Huvudfokus kommer att ligga på att förbättra din uthållighet, effektivitet och simteknik genom olika träningsserier och teknikövningar.

Tillsammans i en grupp med gemensamt mål – att simma snabbare, längre och mer effektivt – tar vi oss an dessa måndagar tillsammans.

 

Antalet platser är begränsade och det är först till kvarn som gäller. Tänk även på att du behöver vara betalande träningssmedlem för att delta i kurserna. En kurs kostar 350kr.

Nyfiken på..

Styrelsen 2024 består av:

Helena H Jonsson, ordförande
Alexander Madarov, vice ordförande
Elisabeth Tunhag, sekreterare
Richard Troell, kassör
Lena Karlsson, ledamot
Emma Herrlin, suppleant
Per Carnbrand, suppleant

 

Du når oss i styrelsen enklast med ett mail till styrelsen@htm.nu och skriv gärna namn eller funktion i ämnesraden om det är någon särskild av oss du vill komma i kontakt med.

 

Näst på tur i nyfiken på är vår kassör Richard:

Hej!

Jag heter Richard Troell och är 60 år. Jag har arbetat som hovslagare i 32 år. Jag är gift med Meta, som också är med i klubben. 

Jag gick med i HTM 2017. Först var det endast för simningens skull, men det ena gav det andra och snart hade jag köpt mig en cykel. Löpning har jag hållit på med sedan 2011, med ganska många marathon i benen. Så efter en sprint i klubbens tävling, gav det mersmak och på simningen såg de andra träningskamraterna jäkligt fräna ut i sina badmössor där det stod Kalmar Ironman. Jag tänkte: kan dom, så kan väl jag! Inget är omöjligt! Tre Ironman har det blivit och det har varit en lika häftig upplevelse varje gång. Just nu är det bara kravfri och opretentiös träning för att må bra som står på schemat, inga tävlingar. Ja, förutom Vasaloppet nästa år igen då. Jag lärde mig att åka skidor i vintras, jättekul! Ett annat stort intresse för mig är fjällvandring, som jag åker iväg på en eller ett par gånger om året. Jag är även utbildad Fjälledare. 

En sak är häftigt med vår klubb och det är gemenskapen! Att vara i min ålder och få lära känna nya vänner, Fantastiskt! Med detta sagt om vår klubb, så kände jag att jag kanske kan ge något tillbaka, så då blev jag invald i styrelsen som kassör. 

mvh Richard.

Hoppas vi ses på kommande event!

Hälsningar Styrelsen för
Halmstad Triathlon & Multisport

Sponsorer 2023

Är det några frågor eller funderingar är det bara att höra av sig!

Våra Sociala Medier

Fler nyheter