Klubbnyheter

Nyhetsbrev #5 December 2023

Innehåller bland annat inbjudan till årsmöte, föreläsning och information om kommande simkurser.

ÅRSMÖTE

11 februari kl 15.00

Söndagen den 11 februari klockan 15.00 hälsar vi samtliga medlemmar varmt välkomna till årsmötet som hålls i Halmstad Arena lokal Aten.

 

Motioner ska vara inkomna senast 10 januari 2024 och skickas till styrelsen@htm.nu 

Direkt efter årsmötet får vi lyssna till Mikael Morin som tar oss med på det ultimata äventyret One Water Race. The world’s toughest challenge, in length, in running, in swimming, in nonstop. Missa inte detta!


Dag: Söndagen den 11 februari 2024
Tid: 1500-17.00 (föreläsningen börjar ca 16.00)
Plats: Halmstad Arena, lokal Aten

Anmäl dig senast den 5/2

VÅRENS SIMKURSER

Vi fortsätter med det uppskattade upplägget och erbjuder under våren följande två simkurser på Halmstad Arenabad. En kurs är på 5 tillfällen och kostar dig som träningsmedlem endast 300kr. Antal platser är begränsade och det är först till kvarn som gäller. Du anmäler dig med ett mail till info@htm.nu märkt simkursens namn.

 

SIMKURS 1 – BYGG PÅ DIN NUVARANDE SIMNING

Måndagar 20.00-21.30, Halmstad ArenaBad

v.3, v.4, v.5, v.6, v.7

Instruktör: Pedda

 

Har du hållit igång med simningen under höst/vinter och strävar efter att finslipa din teknik och simuthållighet ännu mer? Kanske har du redan deltagit i Peddas nybörjarkurs, tränat med Alexander eller simmat på egen hand. Då är denna kurs perfekt för dig!

Kursen är utformad för att göra dig till en bättre simmare och ge dig fler verktyg inför den kommande säsongen 2024.

 

SIMKURS 2 – FÖRBERED DIG INFÖR ÖPPET VATTEN

Måndagar 20.00-21.30, Halmstad ArenaBad

v.11, v.12, v.13, v.14, v.15

Instruktör: Alexander

 

Den här kursen passar alla som tänkt att simma öppet vatten när vädret tillåter. Du ska vara en van simmare men inget krav att du simmat i öppet vatten tidigare. Under kursens gång kommer Alexander gå igenom olika tips och trix specifikt anpassade för öppet vatten. Det kommer även att finnas utrymme att damma av våtdräkten. Tillsammans ser vi till att förbereda oss inför sommarens simningar i öppet vatten med de bästa förutsättningarna.

Om träningshelgen TriCamp i november

Fredagen den 10 november samlades 18 förväntansfulla triathleter för en träningshelg. Deltagare från Danmark, Trelleborg, Göteborg, Växjö, Borås med mera, samt några från oss i hemmaklubben. Efter att ha fått en liten goodiebag var det dags för första träningspasset som var simning. Med vår eminenta och väl förberedde Alexander på bassängkanten spred vi ut oss i poolen. Middag med varvet runt presentationer avslutade första dagen innan vi somnade sött. 

Lördag morgon samlades vi i Skedala vid vår grillplats vid ön. Sjön låg spegelblank och MTB stod på schemat.

Varierad oro och kunskap hur vi skulle dela in oss i de två grupperna.

Finn och Ulf från MTB Halmstad tog kommandot och med frågor och påståenden lyckades vi bli två grupper som gav oss i väg in i skogen.

Solen kikade fram, de mångfärgade höstlöven fanns över allt även som ett halkigt inslag på marken . Bättre väder kunde vi inte ha haft.

Efter närmare tre timmar, mycket lera en och annan vattenpöl så var vi åter vid sjön. Lunch serverades.

Sen var det dags för traillöpning. Jonas från TeamFikaRunningclub hade rekat, varit ute och till och med plockat bort stenar och vissa löv. Han var superredo för att guida runt oss i skogen. I ett lågt tempo med många stopp för löpskolning, tips och trix.  

Lite fika innan vi skyndade till Actic för ett nytt simpass. I 90 minuter sam vi fram i olika tekniker med och utan paddlar. Kroppen var mör, men vad gör man inte för att få några extra simtag i kroppen. Alexander drev på oss.

 

Behöver jag säga att Scandic hade underskattat mängden mat till middagen men efter att vi hade mumsat i oss alla pasta och köttfärssås tog vi med oss en kopp kaffe och bänkade oss för att lyssna på Marcus från Multifit. Han gav oss en timme idrottspsykologi.

Han fick jobba på lite då vi var lite trötta efter mat, träning och frisk luft. Men det var mycket intressant och givande så vi höll oss vakna.

Vi fick verkligen några saker att fundera vidare på. John Blund hade nog ett enkelt jobb den kvällen.

Söndag förmiddag fick vi välja om vi skulle simma med Alexander eller ville ut och springa med Jonas. Det vart nog en ganska jämn fördelning. Man kan säga att vi valde mellan simfenor (och filmning) vs PB-stig.

 

Återsamling och lunch innan vi skiljdes åt med kramar och hopp om att ”Det här gör vi om”.

En fantastisk helg som vi lämnade med ett stort leende på läpparna.

//Christina

Trevlig träning i vintermörkret!
Hälsar Styrelsen

 

Ps Vi ses väl på självaste julafton kl 10.00 i Svärjarehålan för dopp i havet? Vi börjar med en värmande löptur eller en rask promenad innan bad och efterföljande fika. Välkommen!

Sponsorer 2023

Är det några frågor eller funderingar är det bara att höra av sig!

Våra Sociala Medier

Fler nyheter