Regler | Swimrun

Info

Tävlings-PM med viktig info kommer att skickas ut till samtliga deltagare 27/8. PM kan också laddas ner här.
 

Regler och bra att tänka på

 1. Hel swimrun-dräkt ska användas, endast byxor är ej tillåtet.
 2. Under tävlingen får lagmedlemmarna aldrig vara mer än tio meter ifrån varandra. 
 3. Om något skulle hända under tävlingen är samtliga tävlande solidariskt ansvariga för att hjälpa eventuell lagkamrat eller medtävlande i nöd. 
 4. Vid behov av hjälp är signalen för att påkalla uppmärksamhet att röra armen i svepande rörelser ovanför huvudet, alternativt blås i visselpipan. 
 5. Nedgång i Nissan ska ske med stege där sådan finns, dykning är strängt förbjudet! Detta pga skaderisk vid lågvatten.
 6. Lag som bryter är ansvariga att anmäla detta så fort som möjligt till tävlingsorganisationen. 
 7. Om en medtävlare bryter får enskild person bilda en triss med annat komplett lag. Trissen ska accepteras av alla tre deltagare och förändringen ska meddelas tävlingsledningen snarast möjligt.
 8. Nedskräpning leder till direkt diskvalificering. Banan går genom naturskyddat område Natura2000 som vi är extra rädda om.
 9. Att avvika från den anvisade banan i syfte att förkorta sträckan är förbjudet och leder till omedelbar diskvalifikation. 
 10. Av tävlingen tilldelad badmössa, nummerväst samt våtdräkt, första förband och visselpipa skall bäras i vattnet. 
 11. Simglasögon rekommenderas. Simfenor, handpaddel, par-lina och dolme är tillåtet. All utrustning som laget startar med skall medföras till mål, avvikelse kan leda till diskvalifikation.
 12. Inga vägar är avstängda och ordinarie trafikregler gäller. Flaggvakter finns där vägar korsas. Var vaksam vid korsning av vägar och Nissan!
 13. Deltagande sker på egen risk. 
 14. Anmälan till tävlingen är bindande och erlagd anmälningsavgift återbetalas inte. Vid eventuell sjukdom eller skada återbetalas inte någon del av startavgiften.
 15. Person som på tävlingsdagen är minst 18 år har möjlighet att delta. Den tävlande skall kunna simma 500 meter i öppet vatten och vara i god fysisk kondition.
 16. Offentliga toaletter finns längs banan. Dusch och omklädningsmöjligheter finns ej. Toalett finns vid start/mål.

Övrigt

Alla som genomför tävlingen är vinnare och kommer i mål får finishergåva!
Övriga priser lottas ut.
Vi kommer att ha toaletter vid mål och start och även i år har vi såklart de bästa och gladaste funktionärerna!

Tävlande ger sitt medgivande till att bilder tagna av tävlingsorganisationen eller av press får användas i tävlingens marknadsföring eller i press/media. Enligt RF:s rekommendationer kommer endast namn och lagnamn att publiceras på start- och resultatlista. Person som ej vill publiceras i dessa listor eller förekomma på bild ska anmäla detta till tävlingsledningen. Personuppgifter kan komma att behållas i föreningens register i syfte att marknadsföra kommande års tävling.

 

Välkomna till staden med tre hjärtan och lycka till!

Tilsammans är vi starka!

Vänta inte med att anmäla dig!