Halmstad Triathlon & Multisport presenterar

Halmstad Swimrun
Sött & Salt

Vi har glädjen att meddela att Halmstad Swimrun Sött & Salt 2023 kommer att hållas lördagen 2:e september. Anmälan är öppen.

2 september, 2023

Halmstadtriathlton & Multisport har den stora glädjen att få hälsa er välkomna tillbaka till tredje upplagan av Swimrun i Halmstad. Banan är kort och snabb med en lättlöpt bana som passar såväl nybörjare som den mer rutinerade swimrunnaren som vill ha ett fartfyllt lopp.
Distanserna är ca 14km löp och ca 3 km sim, i hav och med- och motströms i Nissan, löpningen går i skog, strand och i stan.

3 km simning och 14 km löpning

Nyheter för i år är att vi kommer att ha nummervästar, finishergåva till de som fullföljer, pris till vinnarna i respektive klass och vi ökar även upp antalet tävlande till 100 lag.

Banan

Halmstad Swimrun omfattar totalt ca 14 km varav 3 km simning. Karta över bansträckningen kommer att läggas ut på tävlingens hemsida www.halmstadswimrun.se. Banan kommer att vara väl markerad och skyltad. Sim-sträckorna kommer att vara tydligt utmärkta vid igång och uppgång. Energistation kommer att finnas längs banan som kommer att vara väl markerad och skyltad hela vägen. Sim-sträckorna kommer att vara tydligt utmärkta vid igång och uppgång. Vätskestation kommer att finnas längs banan.

Ni kommer att passera vackra platser som Västra Stranden, Söderkaj, Halmstad Slott, Picasso-parken, Stadsbiblioteket, Norre Katts Park, Örjansvall, Nissastrand, Laxön och Slottsmöllan för att nämna några. Löpningen är platt och sker på asfalt, stigar och trä-spångar. Simningen kommer att ske i havet samt med- och motströms i Nissan. 

Våra Sociala Medier

Tävlingen

Några ord från tävlande:

  • “Är oerhört imponerad av alla vänliga o hjälpsamma funktionärer!”
  • ”Det var rigtig cool med angivelser af distancer på skilteme undervejs på ruten. Det er godt/bra med et kortere race. Smukke omgivelser.”
  • ”Jättefint arrangemang och toppen-inställning av funktionärer och publik.”

Info och regler

Antalet lag är begränsat till 100 st (200 deltagare). Nummerväst ska bäras under loppet och lämnas tillbaka till sekretariatet efter tävling. Ej återlämnad väst debiteras med 250 kr. Tävlingen sker i par om två deltagare; herr, dam eller mixed. Tidtagningen kommer att ske från gemensam start tills sista paret gått i mål. Maxtid 4 timmar.

Start och mål

Intervju med Jane Nilsson

“Körde min första swimrun 2014 Kustjagaren i Karlskrona och blev helt förälskad i sporten!”

Info och regler

Starten är kl 11.00. Registrering 9:30-10:15, race breafing 10:45.
Hangöparken, Södra vägen 35, Halmstad. Målgång sker från vattnet. Se karta här>>
Det finns parkeringsplatser i närheten. Det kommer att finnas möjlighet till väskinlämning. Toaletter finns.
Registrering och uthämtning av badmössa och väst sker senast 45 min före start i sekretariatet.
Startlista och resultatlista finns här >> och på vår facebooksida.

StartPM kommer att mailas ut ca 2 veckor före tävlingen.

Tilsammans är vi starka!

Vänta inte med att anmäla dig!