Klubbnyheter

Nyhetsbrev #3 September 2023

Innehåller bland annat information om

höstens simträningar med coach,

nattsimningen och nyfiken på…

Först ett stort tack!

… till alla er som på olika sätt bidrog till att Halmstad Swimrun Sött&Salt kunde genomföras! Vi fick fantastisk fin feedback från deltagarna, som bland annat uppskattade alla glada och hjälpsamma funktionärer!

 

Ett extra stort tack till tävlingens sponsorer och så klart till tävlingsgruppen för ert engagemang! Utan er ingen tävling!

 

Vill du vara med i tävlingsgruppen inför kommande års tävling? Skicka isåfall ett mail till tavling@htm.nu .

Bli en bättre simmare

Under hösten kommer vi att erbjuda två olika simkurser på Halmstad Arenabad. En kurs är på 5 tillfällen och kostar dig som träningsmedlem endast 300kr. Antal platser är begränsade och det är först till kvarn som gäller. Du anmäler dig med ett mail till info@htm.nu märkt simkursens namn.

 

Obs de veckor som det är simkurs är banorna på Arenabadet upptagna.

 

Komma igång 5 veckor

20.00-21.30

Instruktör: Pedda

v.40, v.41, v.42, v.43, v.45

 

En kurs för att komma igång med ditt crawlande igen, eller för dig som är en ny crawlare. Oavsett nivå kommer kursen att passa dig utmärkt. Vår fantastiska tränare Pedda kommer att vara din guide och coacha dig genom dessa fem måndagskvällar, där ni tillsammans utgör en gemensam grupp.

 

Genom att träna tillsammans kommer din simning att stärkas samtidigt som du får möjlighet att lära känna fler klubbkompisar som delar ditt intresse. 

 

 

Ta nästa steg i din simning 5 veckor

20.00-21.30

Instruktör: Alexander

v.47, v.48, v.49, v.50, v.51

 

Denna kurs är utformad för mer erfarna simmare som kan simma minst 500 meter crawl utan avbrott. Kursen inleds med tester under första måndagen, vilket kommer att lägga till grund för kommande träningspass. Huvudfokus kommer att ligga på att förbättra din uthållighet, effektivitet och simteknik genom olika träningsserier och teknikövningar.

 

Tillsammans i en grupp med gemensamt mål – att simma snabbare, längre och mer effektivt – tar vi oss an dessa måndagar tillsammans.

SAVE THE DATE

Helgen den 10-12 november arrangerar Svensk Triathlon en träningshelg tillsammans med Halmstad Triathlon&Multisport. Det kommer bli en fullspäckad helg med simning, trail och MTB samt föreläsning. Mer info kommer inom kort på www.svensktriathlon.org Håll utkik och boka redan in helgen i din kalender.

 

Nyfiken på styrelsen

Det har blivit dags att presentera Lena

som är ledamot i styrelsen

Hej allesammans!

Jag heter Lena och som medlem i styrelsen vill jag gärna presentera mig lite närmare.

Jag är till yrket barnmorska och jobbar natt på förlossningsavdelningen här i Halmstad.

Jag älskar att träna. Träning är för mig något som ingår i min vardag och så har det varit i många år. Det har främst varit löpning. Jag har aldrig presterat några fina tider utan har tränat och deltagit i lopp för att jag trycker det är kul.  Det har blivit ett antal maraton genom åren, och ofta i kombination med weekendresor till olika europeiska städer. 

Jag började med triathlon när jag var några år över 50. Jag fick en skada som gjorde att jag inte kunde springa så mycket som jag ville, så det blev crawlkurs och cykelköp. Att simma i öppet vatten har för mig varit mycket skräckfyllt och det var med viss panik jag simmade i Nissan de första gångerna. Utan stöd och hjälp från klubbmedlemmar hade det aldrig gått, men att övervinna sina rädslor är ju fantastiskt.

Jag började då drömma om Ironman! Skulle det ens vara möjligt? Kan man debutera som triathlet vid 50+ och genomföra en Ironman, fulldistans, vid 55++?

JA, DET KAN MAN! Det är bara Du själv som sätter gränsen, eller hur?

En av mina livs drömmar gick i uppfyllelse då jag förra året gick i mål i Kalmar, med tårarna rinnande nedför kinderna, och speakern som förkunnade att: LENA, DU ÄR EN IRONMAN. Wow, jag önskar verkligen att andra ska få uppleva den känslan.

Det jag hoppas kunna tillföra vår klubb är att förhoppningsvis kunna inspirera och motivera andra. Att vara en förebild för dem som tvivlar på sin förmåga och har rädslor som sätter stopp.

Jag önskar att Halmstad Triathlon & Multisport ska vara en klubb som är välkomnande och tillåtande för alla, oavsett ålder, kön, ambitionsnivå, status och meriter etc, och där vi kan ha en gemenskap och dela med oss av erfarenheter och kunskap. 

Jag har själv fått så enormt mycket stöd och hjälp, så kan jag hjälpa någon känns det fantastiskt!          

Med det vill jag tacka för mig / Lena  

MÅNDAGEN DEN 18 SEPTEMBER KL 20.00

Häng med på en spännande upplevelse i mörkret med ett pärlband av lysande bojar i Nissan, likt ett kvällsglittrande neoprenparty! En upplevelse som du inte vill missa!


Anmäl dig med ett mail till info@htm.nu senast den 16 september. Skriv ”NATTSIMNING” i ämnesraden.


Samling:

På bryggan nedanför Torntorget kl 20.00 Simstart först efter kl 20.15 så det hinner bli tillräckligt mörkt.


Efter genomgång av säkerhet, uppvärmning och närvarocheck hoppar vi i vattnet.

Simsträckans längd anpassas efter förutsättningarna. Vi kommer ha personer på SUP-bräda för att hjälpa till om det skulle behövas. Efter simningen bjuder vi på bulle och varm dryck.


Förkunskaper:

att du är bekväm med att simma i öppet vatten.


Ta med:

– Våtdräkt (obligatoriskt)

– En boj/safeswimmer (obligatoriskt)

– Visselpipa

– En lampa att lägga i safeswimmern, t ex en cykellampa eller ficklampa (obligatorisk)


Deltagande sker helt på egen risk.


Väl mött hälsar

Styrelsen för Halmstad Triathlon&Multisport

Sponsorer 2023

Är det några frågor eller funderingar är det bara att höra av sig!

Våra Sociala Medier

Fler nyheter